Grøn omstilling og bæredygtige kulturer

Projektbeskrivelse
Projektet ønsker at undervise unge i analyse af grønomstilling og bæredygtige løsninger, og hvordan der kan arbejdes innovativt, handlekraftigt og tværfagligt med at løse lokale og globale udfordringer.

Projektets mål og indhold
Projektet har følgende formål indlejret:

  • At videreudvikle og nyskabe det samarbejde Klimatorium allerede har med Holstebro Gymnasium og HF og det igangværende samarbejde med HF i Nørre Nissum.
  • At bygge videre på de cases, der foreligger fra Klimatoriums samarbejde med Lemvig Gymnasium.
  • At etablere et Living Lab og en Tiny House By i Nørre Nissum, som skal agere test- og forskningscenter for ungdomsuddannelserne i Regionen og for Klimatorium samt som kursus og konferencested.
  • At fokusere på naturens ressourcer og potentialer i forbindelse med grøn omstilling – bl.a. i et samspil med landbrug.
  • At belyse, analysere og understøtte bæredygtige kulturer, der kickstarter lokalt engagement og handlekraft med fokus på grøn omstilling.
  • At inddrage alle egnens potentialer i et helhedsorienteret Living Lab med inddragelse af hav, fjord, mose, Kloster hede, landbrug – dyrket jord og jord lagt i brak.
  • At bevidstgøre unge om egne handlemuligheder og vise dem betydningen af, at samarbejder på tværs øger indsigt, viden og kunnen.
  • At videreudvikle en fagligt forankret cirkulær didaktik mellem ungdomsuddannelser, Kostskole, Klimatorium og læreruddannelse gennem en række undervisningsforløb og undersøgelsesdesigns.
At bidrage til at fortsat flere unge vælger stem-uddannelser inden for grøn omstilling (i relation til Den midtjyske Teknologipagt) og oplever projekt og undervisningsforløb som karrierelæringsfremmende i relation til disse uddannelser.




Projektets mål er:

  • At bevidstgøre om arbejdet med løsninger på vej mod grøn omstilling.
  • At forbinde forskning, ungdomsuddannelse og skoler med hinanden i et åbent og inkluderende Living Lab, der gradvist skal kunne modtage alle regionens skoler og uddannelser i forskellige undervisnings- og oplevelsesforløb.
  • At arbejde med målinger og data såvel som at afprøvebæredygtige løsninger i måden at leve og bo på (bæredygtige kulturer).
Living lab og Tiny House By skal være et aktivt, eksperimenterende område, hvor man lærer ved at bringe sig selv i spil. Herigennem skal det eksperimentelle og legende i Living Lab og Tiny Houses-miljøet bidrage til at understøtte unges ressourcer og evner i forhold til at være i verden, så de modnes til at tage ansvar og søge konstruktive stier på vej mod grønomstilling. Projektet skal medvirke til at styrke karrierelæring til uddannelser, der arbejder med grøn omstilling og bæredygtighed levevis. At styrke søgning til STEM-fagene og styrke unges bevidsthed og viden om klimaudfordringer og -løsninger lokalt og globalt.

Projektets Partnerskab
HF i Nr. Nissum, Klimatorium og Landbrug ved Anders Krogsgaard.

 


Projektperiode   01.08.2024 til d. 30.06.2028

Ønsker du som ungdomsuddannelse i Region Midtjylland at søge om midler til en projektidé?

Så kan du Læse mere på https://www.rm.dk/regional-udvikling/fremtidssikrede-uddannelser-og-kompetenceloft/for-uddannelsesinstitutioner/uddannelsespulje/


Grøn omstilling og bæredygtige kulturer
Kontakt

Rektor
Tina Kandborg Gade
HF i Nørre Nissum
tig@via.dk
87553266


Projektejer
HF i Nr. Nissum
Samarbejdspartnere

HF i Nr. Nissum, Klimatorium og Landbrug ved Anders Krogsgaard.

Top