MYRE Midt

  • MYRE Midt

Projektbeskrivelse
Projektets formål er at ruste uddannelsesinstitutioner og deres elever til mødet med fremtidens teknologier på en reflekteret og anvendelsesorienteret måde.

Projektets mål og indhold
Projektet "MYRE Midt" (More Youths Realize Emerging technologies) har til formål at forberede erhvervsskoler og deres EUD-elever til at møde fremtidens teknologier på en reflekteret anvendelsesorienteret måde.

Projektet fokuserer især på, hvordan teknologier kan bidrage til at ruste eleverne til fremtidens arbejdsliv. De primære teknologier, der behandles i projektet, omfatter Metaverse med Virtual Reality, Augmented Reality (kombineret data fysiske og virtuelle verden), kunstig intelligens (AI), generative AI-sprogmodeller og robotteknologier til velfærdssektoren.

Projektet har et specifikt fokus på at styrke sprogkompetencerne for erhvervsskoleelever og inddrager ERASMUS+ elevmobiliteter til hhv. Holland og Ungarn i projektet.

Projektet vil undersøge, om fremtidens teknologier kan øge motivationen blandt elever på erhvervsskoleuddannelserne til at forbedre deres sprogkompetencer. Der arbejdes på tværs af uddannelsesområder for at inspirere på tværs af brancher, især med fokus på teknologi- og sprogkompetencer til fremtidens arbejdsliv.

Tre underviserteams deltager i projektet:

  • SOSU-hjælpere
  • Anlægsgartnere
  • Datateknikere
Disse undervisningsteams deltager i fælles workshops og udvikler efterfølgende undervisningsforløb baseret på samme didaktiske metode, ROBO-didaktik. Studerende fra SDU Game Development & Learning Technologies deltager som sparringspartnere for EUD-underviserne i udviklingen og afprøvningen af projektets undervisningsforløb. De studerende vil anvende deres deltagelse i MYRE midt til egne projekter på 3. og 4. semester.

Fokusområderne for de tre uddannelsesområder inkluderer:

  • Anvendelse af AI-sprogmodeller i velfærdsuddannelser
  • Udvikling af faglighed for anlægsgartnere gennem AI-modaliteter
  • Brug af AI og Machine Learning til udvikling af sprogavatarer i datauddannelserne.
Følgegruppen i projektet vil inddrage eksterne perspektiver i form af repræsentation fra NCFF og CDEU tre virksomheder (udvalgt fra de tre brancher i projektet). Projektet sigter mod at udnytte resultaterne og potentialet i projektet til at udarbejde en ERASMUS+ CoVE (Centres of Vocational Excellence) ansøgning i foråret 2026, som en del af forankringen og videreførelsen af projektresultaterne, hvor partnerskabet her indgår som det danske partnerskab i ansøgningen. Arbejdstitlen er "Teknologi sprogkompetencer fremtidens faglærte arbejdsliv".

Resultatmål

Overordnet sigter MYRE Midt mod at styrke erhvervsskolernes parathed til at implementere nye teknologier i undervisningen, specifikt med henblik på at fremme elevernes motivation for at udvikle deres sprogkompetencer. Dermed skal eleverne forberedes teknologisk og sprogligt på arbejdsmarkedets krav og muligheder i fremtiden. Det indebærer:

  1. Et kompetenceløft af undervisere, baseret på en praksisforankret foranalyse.
  2. Indsatser for EUD-elever i den faglige undervisning.
Forskningsuniversitetsstuderende skal assistere i de lokale erhvervsuddannelser og bidrage med teknologisk kvalificering.

Dermed vil projektets aktiviteter dels bringe ny teknologisk forskning i spil og dels returnere praksiserfaringer til forskningen.

Det er tilsigtet, at 75 % af EUD-eleverne har forbedret teknologi- og sprogkompetencer og er motiveret til den videre anvendelse i arbejdslivet. Underviserne er opmærksomme på arbejdslivets krav til faglærtes kompetencer vedrørende teknologier og sprog. De kan integrere fremtidsteknologier i deres undervisning for at fremme elevernes motivation til at anvende deres sprogkompetencer. Der skabes nye samarbejdsflader i uddannelseskæden mellem akademiske og erhvervsrettede uddannelser.

Projektets Partnerskab
Mercantec, SOSU STV, Jordbruget Uddannelsescenter Aarhus (JU Beder), Syddansk Universitet (SDU), Nationalt Center for Fremmedsprog (NCFF) og Central Denmark EU Office (CDEU).

 


Projektperiode   01.07.2024 til d. 30.06.2026

Ønsker du som ungdomsuddannelse i Region Midtjylland at søge om midler til en projektidé?

Så kan du Læse mere på https://www.rm.dk/regional-udvikling/fremtidssikrede-uddannelser-og-kompetenceloft/for-uddannelsesinstitutioner/uddannelsespulje/


MYRE Midt
Kontakt

Udviklingskonsulent
Jytte Randbæk
Mercantec
jyra@mercantec.dk
29107926


Projektejer
Mercantec
Samarbejdspartnere

Mercantec, SOSU STV, Jordbruget Uddannelsescenter Aarhus (JU Beder), Syddansk Universitet (SDU), Nationalt Center for Fremmedsprog (NCFF) og Central Denmark EU Office (CDEU).

Top